Mer om Vattenfall

Läs Vattenfalls svar på bloggen i kommentarsdelen på bloggen. Det är tyvärr inte godtagbart med ett svenskt statligt bolag som släpper ut stora mängder koldioxid. Om du är kund hos Vattenfall uppmanar jag dig att kontakta dem för ett byte till miljömärkt el eller byta elleverantör omgående. Du kan t.ex. välja Falkenbergs som erbjuder vindkraftel eller Mälarenergi som har Bra Miljövalel.  Var även lite jobbig och fråga Vattenfall om varför de förstör Tyska byar och satsar på kolkraft.

Denna blogg handlar dock inte om Vattenfall utan om något mycket viktigare, Energirevolutionen. Inom kort kommer sannolikt regeringen att lägga fram en proposition som gör det  lättare att sälja tillbaka elenergi till elbolagen på liknande sätt som i Tyskland. Detta räddar inte världen, men medför att både du och jag kan tjäna pengar på förnybar energi.

Ett storskaligt projekt är TREC där solenergi med solceller och termisk solkraft ska leverera el med HVDC till Europa. Detta kan komma att revolutionera energiförsörjningen. Kanske kan TREC ersätta kolkraftverk?

Men en stor del i energirevolutionen består av minskad energianvändning. Framtidens hus är energisnåla och kräver knappt någon energitillförsel alls. Dessa hus kallas passiva hus. Idag är teknik för passiva hus på uppgång med bl.a. ett passivhus-center i Alingsås. Vidare kommer vi att köpa LED-belysning (dioder), energisnålare TV-apparater, kylskåp och annan elektronik. Vi hittar naturliga flöden för ventilation, kyla och värme istället för kostsam aircondition.

Skulle jag ha pengar skulle jag investera dem i förnybar teknik och cleantech. Om man saknar pengar men har en inkomst är det minsta man kan göra att lägga om pensionen till cleantech och kanske köpa räntefonder för säkerhets skull.

Må väl och kom ihåg att kolla elleverantören!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0