SR-dagen

SR-dagen är genomförd. SR betyder inte bara Sveriges radio utan även social responsibility. En ny standard är på gång som benämns ISO 26 000. Standarden ligger till grund för företags och organisationers arbete för en hållbar utveckling. Det kanske låter flummigt, men faktum är att detta är den största utmaningen mänskligheten någonsin stått inför.

Idag köper vi produkter som producerats av slavar och barnarbetare i industrier med extremt farliga kemikalier och vars utsläpp dödar människor och djur. Transporter fram och tillbaka över hela världen ger koldioxidutsläpp vilket i sin tur förändrar klimatet.

ISO 26 000 är ett instrument eller verktyg för chefer, ledningsgrupper, VD:ar, bolagsstyrelser och andra beslutsfattare för att lösa dessa frågor på ett moraliskt och ansvarsfullt sätt. På lång sikt handlar det om att skapa en global ekonomi där långsiktigt tänkande går före kortsiktig vinst och girighet. En vanlig fråga är; "Är detta lönsamt?". Svaret är JA. Ett företag har redan börjat, nämligen Toyota. De har gått om GM i vinst och kommer sannolikt klara lågkonjunkturen bäst av bilföretagen.

Nåväl, det här var det sista seminariet eller temadagen jag besökte i år. Nu ska det inte bli fler eftersom det kostar tid och pengar. Fortsättningsvis ställer jag däremot upp som föreläsare eller ställer ut en monter i samband med events.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0