Västeråsare för Kärnkraft

Igår lyssnade jag som politiker på några äldre herrar som pratade varmt om kärnkraft. Det roliga vara att de pratade om allt annat än just kärnkraft. Hur dålig vindkraften är och att det är onödigt att energieffektivisera. Jag fick veta att det är för dyrt att sätta upp vindsnurror och att Earth hour bara var blaj.

Det vi fick reda på var att solenergi är något att satsa på. Det behövs inte så stor yta i Sahara för att täcka världens behov av elektricitet. Vidare kan kärnavfall användas igen och ge mer energi. Det är något politiker borde vara öppna för.

Min mening är att vindkraft visst är något att satsa på. När vi har vind bör den energin användas. Men vi måste självklart komplettera med vattenkraft, bioenergi och tills vidare kärnkraft. Men kärnkraft får ses som en hjälp på vägen. Jordens respirator som håller industrierna i liv utan att vi behöver släppa ut klimatpåverkande och/eller giftiga gaser.

Mitt råd till kärnkraftvännerna är att visa hur uranet bryts, transporter, produktion och hur slutförvaringen ser ut. Man bör lyfta fram alla risker och låta folk diskutera. Sedan bör även kärnkraftvännerna förstå att det är många energislag som samverkar.

Kommentarer
Postat av: christoffer

Jag skulle vilja bjuda in dig till http://nuclearpoweryesplease.org/



Du är en resonerande person som skulle göra nytta på forumet.



/C

2009-04-08 @ 11:30:56
URL: http://blue-green-mess.blogspot.com/
Postat av: Michael Karnerfors

Jag håller med Christoffer. Din reonserande inställning gör ditt deltagande värdefullt. Om du sedan är för/emot/acceptera/tvekar om kärnkraft är kvitt samma... det är förmågan att resonera om frågan vi söker.

2009-04-08 @ 11:40:44
URL: http://nuclearpoweryesplease.org
Postat av: Mikael i Göteborg

Berg Propulsion är ett företag som idag är det största privatägda företaget i Öckerö kommun som omfattas av c:a 8000 invånare i Göteborgs norra skärgård.Berg Propulsion tillverkar propellrar till riktigt stora fartyg med tillverkning på Öckerö och i Singapore.På Öckerö har de c:a 100 anställda.

Berg Propulsion investerar just nu i tillverkningskapacitet för att bli vindkraftverks tillverkare av större vindkraftverk.

Fartygspropellrar och vindgeneratorer med rotorer anser ägaren av Berg Propulsion inte är så stor skillnad mellan.

Vindkraftverksbranschen är nu verkligen luckrativ det visar inte minst göteborgsföretaget SKF som trots dåliga tider går bra särskilt i anläggningarna i Göteborg i Gamlestaden då de tillverkar rullager till vindkraftverks industrin i hela världen och särskilt stora är de i USA.

2009-04-09 @ 17:03:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0