Göran Hägglund och Energirevolutionen

I helgen var jag på Kristdemokraternas Kommun och landstingsdagar
 
Göran Hägglund lanserade att partistyrelsen är beredda att satsa på kärnkraft. Befintliga reaktorer ska ersättas av nya. Kravet är att det inte ska tillkomma fler reaktorer i framtiden Tyvärr tror jag inte detta  är framtidens melodi. Istället måste vi helt enkelt lära oss att leva på förnybar energi. Men de som verkligen är för förnybar energi och samtidigt mot kolkraft måste agera nu. Alla måste visa att det är möjligt att minska elanvändningen och utöka förnybar energi. Utifrån den information Göran Hägglund har är det nog ändå det klokaste beslutet som kan fattas. Låt oss därför ta fram bättre beslutsunderlag.

Göran punktar sedan upp 6 punkter i ett energipaket vilka presenteras i DN. I den 5:e punkten skriver Göran

 "Det behöver bli enklare att ansluta nya, också småskaliga anläggningar som producerar förnybar el till det svenska nätet. Sverige behöver också inom EU verka för att medlemsstaternas elnät integreras bättre. "

Detta är bra för Energirevolutionen. Om Göran gör det enklare för folk att sälja el ut på nätet så ordnar folket resten.

Jag menar nu att politikerna måste göra regelverket enklare för förnybar energi. Gör det även extremt lönsamt att energieffektivisera. Gör det även lönsamt för elintensiva företag att både effektivisera och köpa förnybar el.

På kommun och landstingsdagarna pratade även Svante Axelsson, generalsekreterare för Svenska Naturskyddsföreningen. Han talade spontant om att det kommer att bli en revolution avseende småskalig energi. Han talade även varmt om Kristdemokraterna och att de har en god värdegrund. Partiet måste bli bättre på att tala värdgrund och mindre om teknik. Sedan talade han självklart om att han inte tycker om Göran Hägglunds förslag med kärnkraft.


Kommentarer
Postat av: Maria Lindelöf

Som vanligt klokt och bra! Se även mitt inlägg http://argutusinventor.blogspot.com/

2009-02-02 @ 14:01:54
URL: http://argutusinventor.blogspot.com/
Postat av: christoffer

det finns ett stort problem med tanken att "alla" ska puta ut el på nätet. el är en förbrukningsvara med OMEDELBART bäst före datum. så vad händer om ingen vill köpa elen just då ?



Just problemet med oberäknerlig produktion var en av orsakerna till det senaste stora haveriet i europas elnät.



OM vi ska ändra reglerna på detta sätt så måste vi samtidigt ta höjd för kraftigt utbyggd ledningskapacitet OCH system för att "samla" energi (Tänk omvända vattenkraftverk)



Och det är INTE billigt att göra.

2009-02-02 @ 16:10:52
URL: http://blue-green-mess.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0