Rapport om energi från Stanford University

Se ett uttalande av Mark Z. Jacobson, professor (civil- and environmental engineering) från Stanford. Sammanfattningsvis anser han att vi ska satsa på elbilar vars energi kommer från solenergi, vindkraft, vattenkraft och vågkraft samt termisk energi. Han dissar koldioxidlagring och kärnkraft.  Jacobson anser inte heller att etanol och andra biobränslen är bra.

Jag håller med Jacobson om biobränslen i stort, men han tittar främst på det sämst tänkbara sättet att producera etanol. Det finns miljömärkt etanol vilket borde tas med. Vidare är biogas något att räkna med. Det är energi som ändå går ut i atmosfären från avfall, avloppsrening och jordbruk.

Länk till kort film.

Länk till sammanfattning av rapporten.

Länk till Ny Teknik

Läs om vad Tom Arnbom skriver om vindkraft.


Kommentarer
Postat av: Michael Karnerfors

Jacobson är en tomte som tar till allehanda räknemässiga habrovinker får att få värdena dit han vill. Bland annat läggar han för kärnkraft till koldioxidkostanden är ett <b>kärnvapenkrig</b> samt att han antar att alla de kraftkällor han tycker bäst om, bland annat vind, på något magiskt sätt är skyddade mot projektstrul.



Killen har en agenda...



/Micke

2009-02-17 @ 00:18:14
URL: http://nuclearpoweryesplease.org
Postat av: Mikael i götet

Michael Karnefors har också en agenda!

Att vi skall bygga ut kärnkraften i Sverige.

Det vore intressant och få se några av dessa "räknemässiga habrovinker"som prof.Mark Z. Jacobson vid Stanford har yttrat enligt Michael Karnefors förmenande.

2009-05-09 @ 14:27:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0