Svenskar vill köpa elbilar



Idag skriver Ny Teknik om att svenskar vill köpa elbilar. Vi får se om bilföretagen hänger på och kommer igång med försäljning av elbilar och laddhybrider. Se länk till Ny Teknik.

EU-pengar till energi
DN skriver om att det blir nya EU-pengar till energiprojekt på ca 50 miljarder kronor.
 "Tre av dessa berör Sverige. Det handlar om Skanled, en gasledning som går genom Polen, Danmark och Sverige, Estlink-2, en elkabel från Sverige till Baltikum samt Kriegers Flak, ett vindkraftprojekt." Länk

Tråkigt med en gasledning för naturgas. Vi får hoppas att det blir möjligt för biogasproducenter att koppla upp sig på den och sälja biogas via ledningen.

Yvonne Fredriksson skriver i  Svenska Dagbladets opinion om att nätavgifterna kommer höjas. Det handlar främst om att driftsäkerheten måste förbättras och att vi får färre elavbrott. Hon skriver även att förväntningarna på vindkraft är stora.

"Det är därför viktigt att den nya tillsynsmodellen främjar fortsatta investeringar i nya och förstärkta elnät så att branschen kan möta förväntningar från de producenter som vill bygga ny elproduktion",  skriver Fredriksson.

Det ska bli intressant att följa utvecklingen. Det bästa vore dock om näten kunde avregleras på något sätt. Att ha monopolsystem är aldrig bra. Länk till Svenska dagbladet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0