Arg!

Jag är arg på media som inte klarar av att beskriva hur det funkar med FN:s klimatpanel, IPCC. Jag är även lite sur på klimatförespråkare som inte tydligt förklarar hur det fungerar i FN:s klimatpanel. Sen är jag lite sur på mig själv som inte riktigt heller förstår. Jag ska därför genom bloggeriet försöka granska IPCC och ta reda på mer om hur det går till att få fram klimatrapporter.

Den senaste tiden har det skrivits mycket om Climater Gate. En skandal där hackers gick in i University of East Anglias datorer och hämtade hem e-postmeddelanden mellan professor Phil Jones, chefen för Climate Research Unit och  professor Michael Mann vid Pennsylvania State University.
Klimatskeptiker jublar och tror nu att allt med klimatfrågor är en bluff. I mailkonversationen har det framgått att de undanhållit information om klimatmodeller och deras korrelation med icke mänsklig påverkan, t.ex. solen.

Jag vill gärna se att fakta lyfts fram och att detta bemöts av FN:s klimatpanel. Det är inte bra om panelen med alla världens myndigheter blåser på som om inget hänt. Resultatet blir då en grupp människor som tror allt är en konspiration, en grupp klimatförespråkare och en grupp som inte bryr sig. Faktum är att det redan är så!

http://www.dn.se/nyheter/klimatmotet/cru-konspiration-klimatmotet-kopenhamn-1.999260

http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/karin-bojs-kronika-konspirationsteorier-1.999257


http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/artikel_3864381.svd

Länk till en artikel om Climate Gate

http://www.second-opinion.se/so/view/872

Här är en länk till Stockholms Universitet om klimatförändringen.
Kommentarer
Postat av: Helge

Det märkliga är hur media avfärdar skeptiker på ett mycket onyanserat vis, utan att bemöta argumenten sakligt. Det var vad som väckte mig och gjorde mig själv till skeptiker.

2009-11-29 @ 13:01:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0