Ny lathund från Svensk Vindenergi

Nu har det kommit ut en ny lathund från Svensk Vindenergi. Länk till Svensk Vindenergi

Tyvärr florerar det en hel del myter och negativ propaganda kring vindkraft. Ett stort ansvar bär Föreningen Svenskt Landskapsskydd som ständigt propagerar mot vindkraft i media. Föreningen består av ett gäng pensionärer som yttrar sig i samråd och väcker lokal opinion mot vindkraft i hela Sverige. Länk till FSL

Jag kan förstå dem som tycker att vindkraftverk förstör deras utsikt. Kanske behöver snurrorna bli lite snyggare i framtiden? Men det finns ju också så mycket annat som sett fult ut under tidernas lopp. Ta det här med kraftledningar till exempel. Inte har någon klagat på dessa?

Sen har det också varit en debatt om vindraft i media där professorn Harry Frank menade att det inte går att utöka vindkraften så mycket som regeringen vill. Han fick snabbt mothugg av Energimyndigheten. Jag vill säga att det går att utöka vindkraften kraftigt. Självklart ger vindkraft inte el när det inte blåser. Det behövs således en baskraft i form av vattenkraft, bioenergi och kärnkraft (tills vidare). Sen har vi det här med elbilars batterier som blir en utjämnande faktor på elnätet. När det är överskott av vindkraftel laddas batterierna. När det är underkott går energi från batterierna från bilarna ut på elnätet. Till sist kan vi exportera överskottsel från vindkraft till andra länder.

Nedan visas utdrag från lathunden:




Texten är hämtad från Svensk Vindenergi, "Lathund - olika begrepp som förekommer i branschen".


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0