Klimat och Naturvårdsverket

Här är Naturvårdsverkets  årskröna av klimatåret 2009. LÄNK
Det är rätt tydligt att det finns ett samband mellan utsläpp av växthusgaser som koldioxid, lustgas m.fl. och klimatförändringar.

"Klimatförändringarna fortsätter att accelerera
Issmältningen i Arktis går fortare än väntat och havsnivån kan under de närmaste hundra åren komma att stiga betydligt mer än tidigare beräknat. Det framgick av en rapport av professorerna Erland Källén och Markku Rummukainen som överlämnades till regeringen i april. Rapporten jämför de senaste årens forskning med FN:s klimatpanels rapport från 2007. De var inte ensamma om sina slutsatser. I februari sammanfattades forskning som genomförts under det internationella polaråret i en rapport som gav nya bevis om klimatförändringens effekter på polarområdena."

Denna film visar klimatläget i november 2009. Det är seminariet Naturvårdsverket anordnade i höstas.

Kungliga Vetenskapsakademien uttalade sig om klimatförändringarna: "FN:s klimatpanel (The Intergovernmental Panel on Climate Change, IPCC) arbetsgrupp 1 (The Physical Science Basis) har gjort en bred och systematisk sammanfattning av den vetenskapliga litteratur som behandlar klimatförändringen. Gruppen har dragit slutsatsen att antropogena utsläpp av växthusgaser har lett till en ökning av temperaturen vid jordens yta." DN

Därför är det så bistert och kallt, skriver DN

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0