Satsa på förnybart

Min kommentar till Aftonbladets artikel om kärnkraft är att vi i Sverige i första hand ska satsa på förnybara energislag. Vi kan öppna upp för kärnkraft, men vi ska först utreda möjligheterna att utöka vattenkraften på ett ekologiskt hållbart sätt.

Fördelen med vattenkraft är att det är en ren energikälla samt att det går att lagra energi. Nackdelen är att vattendrag förstörs med stora dammbyggen vilket medför att fiskars vandringsvägar elimineras. Det finns dock alternativa sätt att utnyttja vattenkraft. Min mening är att regeringen ska undersöka möjligheterna att bygga ut vattenkraften i Sverige innan de öppnar upp för kärnkraften.

Det är bra att Sverige satsar på vindkraft. Regeringen ger nu klartecken till 30Twh/år vilket kan jämföras med dagens 1,5 - 2 Twh per år.

Men jag vill framför allt att regeringen påskyndar möjligheterna för vanligt folk att bygga sina egna energiverk för husbehov. Överskottet ska kunna säljas ut på nätet. Detta är Energirevolutionen vilket kan jämföras med it-revolutionen där vi gick från stordatorer till hemdatorer.

Nackdelen med kärnkraft är väl knappast värd att nämna; härdsmälta, radioaktivitet, cancer, uranbrytning och lagring av kärnavfall med risk för framtida katastrofer.

Aftonbladets artikel

Kommentarer
Postat av: Michael Karnerfors

<i>Nackdelen med kärnkraft är väl knappast värd att nämna; härdsmälta, radioaktivitet, cancer, uranbrytning där människor och djur förgiftas och lagring av kärnavfall med risk för framtida katastrofer.</i>



Ja just det... så enkelt var det att förkasta kärnkraften. Och det vet du bättre än <b>alla</b> andra?



Låt oss gå genom dem lite noggrannare:



- Härdsmälta. Vad förväntar du dig skall hända? Kanske samma sak som vid härdsmältan i hHarrisburg, det vill säga ingenting? Noll döda, noll skadade. Noll fall av cancer?



- Radioaktivitet. Håller sig inom väggar och slutförvaring snällt och stilla. Vad är problemet?



- Cancer. Öh... var då?



- Uranbrytning där människor och djur förgiftas. Inte i Canada och Australien, som är världens ledande uranexportörer.



- lagring av kärnavfall med risk för framtida katastrofer. Vilken typ av katastrof var det då du tänkte dig?



/Micke

2009-02-08 @ 02:44:52
URL: http://nuclearpoweryesplease.org

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0