Svenska elbilar

Elfiatbilar har börjat tilverkats i Sverige. Det är organisationen Power Circle som kommit igång med en produktion på 400 bilar till att börja med. LÄNK. Kul säger jag. Vi får hoppas att elbilsproduktionen kommer igång på allvar.

Kommentarer
Postat av: Mikael i götet

Power Circle må vara första kunden.

Men Elbilstillverkningen i Nödinge (nordöst om Göteborg utmed E45:an) blir till för att en av ägarna av Alelion Batteries i Nödinge är också ägare av Autoadapt i Stenkullen (ligger utmed Västra Stambanan,järnvägen mellan Göteborg och Alingsås,Stenkullen ligger mellan Lerum och Floda).

Alelion Batteries är nystartat batteriföretag som skall industrialisera prof.JoshTomas forskningsgrupp resultat vid Ångströmlaboratoriet vid Uppsala Universitet.LiPo=LitiumjonPolymer batterier med nya katodmaterial kombinationer.Nu,först med katodmaterialet JärnFosfor och på sikt JärnKisel.

Autoadapt AB i Stenkullen bygger om dagens bilar för att passa människor med funktionshandikapp, allt från den som behöver kunna köra in i bilen med sin Permobil till den som är enarmad.

Alelion Batteries måste ha någon referensbil att hänvisa till för att kunna få betydligt större order från etablerade bilföretag.

Då varken Volvo PV eller Saab är att lita på just nu i denna ekonomiska kris.

Så vill det till att agera själv!

2009-04-14 @ 17:16:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0