Förbjud lågenergilampor!

Några EU-parlamentariker vill förbjuda lågenergilampor. Tidigare hade jag skrattat åt detta men idag börjar jag faktiskt hålla med. När jag hållit mina miljöutbildningar på olika arbetsplatser under hösten har jag tyvärr allt för ofta stött på människor som uppger att de kastar lågenergilampor bland de vanliga soporna. Dessa lampor klassas som farligt avfall och måste lämnas in till en återvinningsstation eller det säljande företaget. Men tyvärr är det många som inte gör det. Sedan finns också risken att lamporna går sönder och sprider kvicksilver i våra hem. Ny Teknik
Men att gå tillbaka till glödlampor vore heller inte bra. Jag tycker istället att vi ska börja använda LED-lampor som är mycket effektivare än vanliga kvicksilverlampor och dessutom håller LED-lamporna längre. Haken är att de är dyra idag. Dessutom ger många ett allt för vitt sken. Men det finns faktiskt led-lampor med ett varmt gult sken. Jag har själv köpt sådana och byter ut trasiga lampor med led-lampor.
Så ni som vill driva på utvecklingen med både lågenergi och ett giftfritt samhälle borde uppmärksamma LED-lamporna som kan ersätta konventionella glödlampor och kvicksilverhaltiga lysrör.

Kommentarer
Postat av: jonatan hedin

Hej!Var hittar du LED-lamporna?

2010-12-31 @ 09:15:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0