Energirevolutionen

Sammanfattningsvis innebär energirevolutionen att ny förnybar teknik ersätter gammal fossil teknik. Det är ett nytt sätt att tänka när det gäller energi. Vi är vana med storskaliga lösningar i form av kärnkraftverk, vattenkraftdammar och kraftvärmeverk. Dessa kommer att finnas kvar men samtidigt växer nya lösningar upp som svampar i jorden. Dessa lösningar består av småskaliga lösningar som kopplas in på elnätet. Det handlar om solenergi, småskaliga vindkraftverk, biogaskraftverk m.m.

Sverige står inför en lagförändring. Det kommer inom kort att bli möjligt att sälja el ut till nätet. Vi som äger en fastighet kan alla bli energiproducenter och sälja el. Revolutionen innebär att människor producerar sin egen el och säljer överskottsel ut på nätet. Det är samma utveckling som med hemdatorer där man gick från stordatorer till små pc. Istället för några få enheter kommer vi att ha tusentals små energiverk.

I Tyskland är detta redan möjligt.

Denna blogg belyser och informerar om denna revolution. Vilka är företagen? Vilka energislag är aktuella? Hur blir du din egen energiproducent? Vilken forskning finns på området?

Sprid  budskapet om Energirevolutionen.

Länkar för informationsspridning:
1.
2.
3.
Trackback
RSS 2.0