Veckans händelse samt länkar med nyheter

 Under gårdagen inträffade något stort. Ett andra möte med energigruppen i Svartådalen genomfördes. Vi är nu en salig blandning människor med det lokala energibolaget, elkraftbolaget, jordbrukare, turistentreprenörer, hantverkare, lärare, teknisk förvaltare, vattenkraftspecialist, energieffektiviseringsspecialist och så jag som någon slags koordinator.

Det känns faktist som energirevolutionen redan påbörjats. Jag kan i varje fall säga att deltagarna på mötet hade mycket energi. Det riktigt sprudlade idéer. Vi är helt inne på förnybar energi och diskuterar olika lösningar för lokal energiproduktion. Jag har aldrig varit med om liknande. Istället för att diskutera mot eller för kärnkraft eller varför vi ska spara på energi så fokuserar vi på lösningar och resultat.

Titta gärna på föregående inlägg om hur framtidens energiproduktion kan se ut!

Ny Teknik skriver om att Ukraina vill ha mindre biogas från Ryssland. Ett sätt för Ukraina vore att börja producera biogas i större omfattning och göra sig oberoende av Ryssland. Ukraina har redan ett nät för gas vilket kan användas till biogas.

Här presenteras senaste nytt om biogas.









Nedan visas länkar till senaste energi och miljönyheter:

"Det krävs en gemensam energilagstiftning för att de europeiska energimarknaderna ska fungera bra. Det skriver Energimarknadsinspektionen, EI, i ett yttrande över EU-kommissionens första riktlinjer för hur de europeiska energinäten ska förbättras."

Energiöverläggningarna har brakat samman. Min mening är att vi ska ha en  blocköverskridande uppgörelse som är långsiktigt. Det skadar marknaden på ny teknik om vi bara har kortsiktig politik som inte sträcker sig längre än till nästa valår. Länk

Effektiva bönder är bra för klimatet


Nytt faktablad - Glödlampan fasas ut


Bidra till utredningen om att analysera tillväxthinder för företag inom sektorn förnybar energi

Årshögsta för bensinen


Indisk budgetbil

Det är kul att Danmark satsar på elbilar

Vågteknikföretag vågar tävla om vågteknik


30 miljoner ska motverka mackdöden. Vi får se om det funkar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0