Energirevolutionen kommer till Amerika

Den här filmen är en reklamfilm som ska visas i USA. Det är organisationen Repower America som ligger bakom.

LÄNK till FILMEN.

Kommentarer
Postat av: Mikael i göteborg

Prof.Jan-Olof Dalenbäck, professor i Installationsteknik med inriktning på solpaneler,solenergiteknik på Chalmers tekniska högskola här i Göteborg.Jag hörde honom senast den 2 April om Värme och el från Solen som Avdelningen för Energiteknik på Chalmers arrangerar föreläsningsserie för allmänheten.Jan-Olof Dalenbäck sade då den 2 April att "om 3 år är Amerika på banan igen" inom förnyelsebara energikällor och så särksilt inom Jan-Olof Dalenbäcks intresseområde:Solenergi.



Med länken till presentationsvideo, här till Repoweramerica.org så visar det just att USA är på G när det gäller att inse att det är dags att fasa ut petroleumsamhället och överkonsumtionen av energi framför kraftfulla investeringar i förnyelsebara energikällor och energieffektiviseringar.



http://www.oled-display.net finns kortare artikel om GE=General Electric satsning på WOLED=White OLED displays för applikationen att ersätta dagens lysrör och halogenbelysning på en rad områden.

Sök WOLED på youtube så finns där videos just från GE om WOLED som framtidens extremt strömsnåla teknologi och dessutom mycket tunn belysningskälla under 1mm går de att tillverka i.



När kommer Energirevolutionen skriva mer ingående om WOLED?

2009-07-04 @ 12:44:08
Postat av: Mikael i göteborg

Här en länk till youtube, från HorstCentre om WOLED som kommer under 2010-2011:

http://www.youtube.com/watch?v=4kASx0chJQs

2009-07-04 @ 12:58:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0